Polijsten

Waarom polijsten?

Vanaf het begin wordt uw wagen blootgesteld aan invloeden van buitenaf: UV straling, hars, teer, remstof, vogel-uitwerpselen, vocht, … Het gevolg is dat uw lak al vrij snel zijn glans verliest en de intensiteit van de kleur vervaagd.
Wanneer we dan uw wagen polijsten (of polieren, dit wordt vaak door elkaar gebruikt en heeft dezelfde betekenis) brengen we de glans en staat van uw lak terug naar showroomstaat of zelfs beter, het overgrote deel van krasjes en lakschade kan hierbij worden weggewerkt. Het spreekt uiteraard voor zich dat wanneer u uw wagen wilt verkopen of inruilen, deze meer zal opbrengen als uw lak (en natuurlijk ook de rest van uw wagen) er verzorgd uit ziet. 

Wat is polijsten?

Polijsten is een lakcorrectie, waarbij er machinaal of met de hand een zeer dunne laag van uw lak wordt verwijderd. Hierdoor is het mogelijk om de meeste lakschade (swirls, (was)krassen, dofheid, krasjes die niet door de blanke lak heen zijn…) weg te werken en uw wagen er terug als nieuw uit te laten zien.
Helaas is het niet mogelijk om krassen die te diep zijn of door de blanke laklaag heen zijn gegaan, te verwijderen door middel van polijsten, maar deze zullen wel al veel minder zichtbaar zijn voor het onwetende oog.

Wat voor het polijsten?

Het is vanzelfsprekend dat we uw wagen niet kunnen polijsten als deze volledig onder de modder en/of andere vervuiling(en) zit. Daarom wordt (voordat we ook maar denken aan polijsten) uw wagen eerst grondig gewassen op een krasvrije manier, waarbij we de velgen, wielkasten en binnenslagen uiteraard niet vergeten. Na het wassen blijft er vaak nog hardnekkige vervuiling op de lak achter, die met gewone shampoo niet te verwijderen zijn. Hierbij denken we dan hoofdzakelijk aan insecten, teer, vliegroest, etc… Deze vervuiling dient ook eerst verwijderd te worden, voor we beginnen met het daadwerkelijke polijsten. Dit doen we door middel een chemische decontaminatie (of deironisen)en als laatste stap in de reiniging van uw lak, gaan we deze met een speciaal hiervoor ontwikkelde klei een dieptereiniging geven. 

Wat na het polijsten?

Nadat we uw wagen hebben gepolijst in 1 of meerdere stappen (de keuze is hier aan u), wordt alle polijst residu verwijderd en de lak volledig ontvet. Om de pas gepolijste lak goed te beschermen, wordt deze voorzien van een hoogwaardige wax, sealant of ceramische coating die een maandenlange of jarenlange bescherming zal bieden.    
Uw wagen na het polijsten gewoon regelmatig wassen is niet genoeg om uw lak in een goede conditie te houden, de meeste krasjes komen trouwens door een verkeerde was-techniek.

Galerij van voertuigen die een Step 1 Treatment Polishing hebben ondergaan.